7 φορές που ο Winnie το αρκουδάκι είπε με απλά λόγια τα πιο σοφά πράγματα

Τον Winnie το αρκουδάκι (Winnie the pooh), την παρέα του και τον καλύτερο τους φίλο τον Christopher Robin τους γνωρίζουν όλοι.

Αυτοί που εκτός από την τηλεόραση τους έχουν γνωρίσει και μέσα από τα βιβλία του Α.Α.Milne θεωρώ ότι είναι ακόμη πιο τυχεροί.

O Μilne δημιούργησε έναν από τους πιο τρυφερούς ήρωες των παιδικών μας χρόνων και μέσα από αυτόν εξέφρασε τις πιο δύσκολες έννοιες με τρόπο απλοϊκό, αθώο, αγαπησιάρικο και απολύτως κατανοητό ακόμη και στα πιο μικρά παιδάκια.

Ορίστε λοιπόν 7 φορές που ο Winnie  “το αρκουδάκι με το μικρούλι μυαλουδάκι” είπε κάτι πολύ όμορφο για την αγάπη, τη φιλία και όχι μόνο:

  • Αγάπη είναι να κάνεις μερικά βήματα πίσω, μπορεί και περισσότερα, για να δώσεις προτεραιότητα στην ευτυχία του ανθρώπου που αγαπάς
  • Μια μέρα χωρίς να έχεις κάποιον φίλο, είναι σαν ένα βάζο χωρίς να έχει καμία σταγόνα μελιού μέσα
  • Νομίζω πως ονειρευόμαστε για να μην είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλον για πολύ. Αν είμαστε ο ένας στα όνειρα του άλλου, μπορούμε να είμαστε μαζί συνέχεια!
  • Δεν μπορείς να περιμένεις συνεχώς σε μια γωνία του δάσους για να έρθουν οι άλλοι σε εσένα. Θα πρέπει να πηγαίνεις και εσύ στους άλλους μερικές φορές.
  • Καμιά φορά τα μικρότερα πράγματα, καταλαμβάνουν τη μεγαλύτερη θέση στην καρδιά σου
  • Πως συλλαβίζεις την “αγάπη”; Δε την συλλαβίζεις, τη νιώθεις!

Τελευταία άφησα την αγαπημένη μου! Αυτή που θέλω να μοιράζομαι με την Ιωάννα κάθε φορά που με ρωτάει ποιά είναι η  πιο αγαπημένη μου στιγμή μέσα στη μέρα ή η πιο αγαπημένη μου εποχή …

Μια μέρα που την περνάω μ’ εσένα, είναι η αγαπημένη μου μέρα. Γι’ αυτό και σήμερα είναι η νέα αγαπημένη μου μέρα

Αν δεν έχεις αγοράσει ακόμη τα βιβλία του Milne αυτά που γράφτηκαν πολύ πριν ο Γουίνι γίνει ήρωας της Disney, σου προτείνω να τους δώσεις μια ευκαιρία.

Δε μπορείς να φανταστείς πόση τρυφερότητα μπορεί να κρύβεται σε μερικές σελίδες…

 

Aν θες κι άλλες προτάσεις για παιδικά βιβλία που αγαπήθηκαν πολύ απο tomarikaki και την Ιωάννα δες εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here