4 οικογενειάκες Χριστουγεννιάτικες συνήθειες που μπορείς να υιοθετήσεις με τα παιδιά σου

Την εβδομάδα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά συνήθως φροντίζουμε να έχουμε άδεια για να μπορέσουμε να περάσουμε χρόνο όλοι μάζι κάτι που στην καθημερινότητά μας δεν είναι πάντα εφικτό.

Είναι λοιπόν για εμάς η τέλεια ευκαιρία να κάνουμε ωραία Χριστουγεννίατικα πραγματάκια που τείνουν πια να γίνουν έθιμα για την οικογενειά μας.

Ορίστε λοιπόν 4 από τις πιο αγαπημένες μας Χριστουγεννιάτικες συνήθειες:

  1. Αφιερώνουμε τουλάχιστον ένα μεσημέρι για να κοιμηθούμε κάτω από το δέντρο με όλα τα φωτάκια του αναμένα και όλα τα παντζούρια κλειστά. Στρώνουμε κουβέρτες πάνω στο χαλί και φέρνουμε μαξιλάρια, βάζουμε χριστουγεννιάτικη μουσική και απολαμβάνουμε ένα Χριστουγεννιάτικο μεσημεριανό υπνάκο λέγοντας πρώτα διάφορες ιστορίες από τα δικά μας παιδικά Χριστούγεννα.
  2. Πάμε σ’ ένα τουλάχιστον Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πόλη μας ή σε άλλη πόλη. Τα θεματικά πάρκα των Χριστουγέννων είναι μαγικά! Μην παραλείψετε να βολτάρετε σε κάποιο από αυτά.
  3. Κάνουμε κατασκευές με πολλή χρυσόσκονη και glitter! Κάρτες, χιονάνθρωπους, ελαφάκια και ότι μας κατέβει στο μυαλό! Δεν ξεχνάμε να χρησιμοποιήσουμε ότι υλικό βρούμε σπίτι, όπως οδοντογλυφίδες, φακές, μακαρόνια και ότι άλλο πέσει στα χέρια μας!

Τέλος στέλνουμε από τα γλυκά που φτιάξαμε σε φίλους και συγγενείς. Τι κι αν το σχήμα τους δεν είναι πάντα τέλειο; Η ευχαρίστηση στο προσωπάκι της Ιωάννας όταν η γιαγιά ή ο παππούς δοκιμάζουν τα μελομακάρονα που έφτιαξε μόνη της είναι η μεγαλύτερη μας χαρά!

 

Αυτά από εμάς!

Να περάσετε αξέχαστα Χριστούγεννα! Και μην ξεχάσετε να μοιράσετε αγάπη.

Είναι το τελειότερο δώρο!

 

Photos by tomarikaki & Featured image by Wesley Tingey on Unsplash 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here