Χαλβάς με ινδική καρύδα (χωρίς λάδι)

Είσαι λάτρης της ινδικής καρύδας;

Αν ναι σου έχω σούπερ απλή συνταγή για χαλβά χωρίς λάδι (μιας και μπήκε η Σαρακοστή) που όμως θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλα σου.

Θα χρειαστείς:

  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι ινδοκάρυδο (ινδική καρύδα τριμμένη)
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι (1/2 ψιλό 1/2 χοντρό)
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι

Πώς θα το φτιάξεις:

Διαλύουμε τη ζάχαρη με το νερό σε βαθύ κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά (δεν είναι απαραίτητο να πάρει βράση αρκεί να λιώσει η ζάχαρη). Στη συνέχεια χωρίς να αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει το μείγμα. ;Oταν χυλώσει το βάζουμε σε μια φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε! Είναι έτοιμος!

Πότε θα αδυνατίσουμε; Π-Ο-Τ-Ε!

Featured image by Lebensmittelfotos (pixabay)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here