Υπάρχουν κι αυτά

– Μην έρχεστε και πολύ κοντά γιατί έχουμε την Γρίπη. Δηλαδή όχι εμείς, τα μικρά.

-Περαστικά! Που τα έχετε στο νοσοκομείο;

-Όχι.

-Α! Τα παρακολουθεί παιδίατρος και τα έχετε σπίτι ε;

-Όχι! Τα στείλαμε στον παιδικό!Χαχα! Ορολογιακή βόμβα…

-Καλά και τα στέλνεις παιδικό μωρέ;

-Ε τι να τα κάνω;

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ!

Εχτές έπεσα πάνω σε αυτή τη συζήτηση. Με πολλή μεγάλη λύπη και περισσότερο θυμό διαπιστώνω πόσο πέρα βρέχει είναι μερικοί άνθρωποι (για να μην πω τίποτα πιο βαρύ). Και ακόμη πιο πολύ θυμώνω με τον εαυτό μου που δεν μίλησα περισσότερο, αλλά προτίμησα να φύγω για να μην ακούσω και τίποτα χειρότερο. Μην πέσετε να με φάτε. Το ξέρω έκανα μεγάλη μ@λακ*#. ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Το να αστειεύεσαι με τα θέματα της υγείας και μάλιστα μικρών παιδιών δε νομίζω ότι σε τιμά.

Απευθύνομαι σε εσένα γονιέ που έστειλες το άρρωστο παιδάκι σου στον παιδικό. Μπορεί να μην έχεις που να το αφήσεις. Το καταλαβαίνω. Πίστεψε με οι μέρες που δεν είχα τι να κάνω την Ιωάννα ήταν πιο πολλές κι από πάρα πολλές και άλλες τόσες που θα έρθουν.

Σκέψου μωρέ άνθρωπε όμως στο σχολείο που πηγαίνει το παιδί σου υπάρχουν παιδιά που η υγεία τους είναι εύθραυστη. Τη γρίπη που εσένα το παιδί σου την περνάει με ένα πυρετάκο, το άλλο παιδί μπορεί να το στείλει για πολυήμερη νοσηλεία (λέω αυτό γιατί ούτε καν θέλω να σκεφτώ το χειρότερο) και θέλω να με πιστέψεις ότι δεν είμαι κανένας γονιός που γουστάρει την καταστροφολογία (θα πεθάνουμε όλοι – θα μας θερίσουν οι ασθένειες -ουυυυυυυυυυυυυυ ).

Θυμήθηκα τώρα όταν ήμουν μικράκι αρρώστησε η αδερφή μου από ανεμοβλογιά (τότε κολλούσαμε και τέτοια…). Μετά από λίγες μέρες κόλλησα κι εγώ όπως ήταν αναμενόμενο. Όντας φιλάσθενο παιδί πέρασα την ανεμοβλογιά πάρα πολύ βαριά. Με πολύ υψηλό πυρετό και το σώμα μου γεμάτο σπυράκια. Κι ενώ εγώ ταλαιπωριόμουν για πάνω από 10 μέρες η αδερφή μου την έβγαλε με 3 σπυράκια και ένα 37.9!

Τι συμπεραίνουμε;

Για να μην τα πολυλογώ τι ωραία που θα ήταν αν σκεφτόμασταν όλοι λίγο πιο πέρα από τον ΕΑΥΤΟ μας…

Αν νοιαζόμασταν λίγο περισσότερο…

Αυτό.

Featured image by rawpixel on Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here