Στοχοθεσία και λοιπά δαιμόνια

Κάθε χρόνο περίπου αυτή την εποχή αρχίζουν να μας βομβαρδίζουν από παντού για τους στόχους της νέα χρονιάς!

Στη δουλειά, στην προσωπική ζωή, ακόμη και σε πράγματα που κάνουμε στον ελεύθερο χρόνο μας.

Ακόμη και αν δεν μας επηρεάζουν οι άλλοι, εμείς οι ίδιοι, μπαίνουμε σε μια πιο εσωτερική διαδικασία στοχοθεσίας και απολογισμού. Από τη μία ο απολογισμός της χρονιάς που έφυγε, από την άλλη οι προσδοκίες για τη χρονιά που ήρθε. Αν δεν είναι αυτή μια πολύ αγχωτική κατάσταση τότε ποιά είναι;

Θα με ρωτήσεις τώρα, “εσύ ρε Μαρικάκι δεν το κάνεις αυτό; δεν θέτεις νέους στόχους; δεν αναρωτιέσαι τι κατάφερες και τι όχι μέσα στο πέρασμα του χρόνου;”.

Εγώ;

Δεν κάνω άλλη δουλειά σου λέω!

Άλλοτε οι στόχοι είναι μεγάλοι, άλλοτε άπιαστοι, άλλοτε μικροί και ασήμαντοι, άλλοτε μετατοπίζονται ανάλογα με τα συμβάντα της ζωής μου. Όσο μεγαλώνω όμως πολλοί από τους στόχους που βάζω παραμένουν ίδιοι. Και όχι μόνο παραμένουν ίδιοι αλλά επιτυγχάνονται και κάθε χρονιά! Ντααααααααν στο κέντρο! Είναι ένα μικρό κολπάκι για να παίρνω δύναμη και να συνεχίζω με την υλοποίηση νέων στόχων. Γιατί για να επιτύχεις χρειάζεσαι και δύναμη και αισιόδοξη ματιά. Έτσι κλέβω λίγο στην στοχοθεσία, (γιατί αυτά που θεωρούμε αυτονόητα -και την διατήρησή τους- δεν τα θέτουμε ποτέ ως στόχους) αλλά στην πραγματικότητα μέσα από αυτή την μικρή “ληστεία” κερδίζω χαρά, ικανοποίηση και τελικά νομίζω ότι εκεί βρίσκεται και όλος ο πυρήνας για την πραγματοποίηση των άλλων στόχων.

Έτσι λοιπόν …

Είμαι η Μαρία, η μάνα, η σύζυγός, η αδερφή, η κόρη, η εργαζόμενη, η νοικοκυρά, η ταξιδεύτρια, tomarikaki…

Για το 2018 check σε όλα.

Για το 2019 να συνεχίσω να είμαι όλα τα παραπάνω και ό,τι στοχεύσω πέρα από αυτά…

Εσύ; Έβαλες τους βασικούς στόχους που θες να πετυχαίνεις κάθε χρόνο ακριβώς στο κέντρο; Αν ναι συγχαρητήρια! Πέρασε μια χρονιά και μόλις συνειδητοποίησες ότι πέτυχες πάνω από το 50% των στόχων σου… Τώρα έχεις όση αυτοπεποίθηση και δύναμη χρειάζεσαι για να στοχεύσεις όπου λαχταρά το μυαλό και η καρδιά σου!

Καλή νέα χρονιά!


“Η τραγωδία της ζωής δεν είναι να μη πετυχαίνεις το στόχο σου. Η τραγωδία της ζωής είναι να μην έχεις στόχο για να πετύχεις”. Β.Μays

.

Featured image by 15299 on Pixabay

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here