Σκέφτομαι και γράφω: Πώς πέρασα την Πρωτομαγιά

Το πρωί ξύπνησα κομμάτια. Μετά από συνεχόμενες ημέρες με τέλειες παρέες, τραπέζια, εκδρομές, υπέροχους γάμους και πολύ πολύ φαγητό και αφού έχουμε γράψει χιλιόμετρα στο κοντέρ του αυτοκινήτου και έχουμε χαιρετήσει συγγενείς, φίλους, γνωστούς και αγνώστους (!) , σήμερα ήθελα απλά να μην κάνω ΤΙΠΟΤΑ.

Και καθώς έπινα καφέ με έπιασε για λίγο το ψυχαναγκαστικό :να ξεχύθω στους αγρούς, σε θάλασσες και βουνά , σε χωριά και λιβάδια, για να πιάσω το Μάη, αλλά μετά διάβασα και ένα ωραίο ποστάκι στο FB για όλα αυτά και σκέφτηκα ότι το να περάσω τη μέρα όπως με ευχαριστεί θα ήταν αυτό που θα την έκανε την καλύτερη Πρώτομαγια για μένα!

Και τελικά αφού ήπια καφέ, παίξαμε οικογενειακώς monopoly για κανα 2ωράκι και μετά πήρα το Ιωαννάκι και κάναμε μια βόλτα στο τετράγωνο για να μαζέψουμε μαργαρίτες. Κι έπειτα βγήκαμε στην μικρή μας αυλή και κόψαμε κι από εκει μερικά λουλούδια και φτιάξαμε το στεφάνι μας και το κρεμάσαμε στο μπαλκόνι μας με μωβ κλωστή.

Μετά άραξα στο κρεβάτι και ο Γιώργος μας έφτιαξε μπριζολίτσες στα κάρβουνα και πατατούλες στο πετρογκάζ και φάγαμε όλοι μαζί και ξαπλώσαμε για την μεσημεριανή μας σιέστα και κάπως έτσι ΧΑΛΑΡΑ, πέρασα την 1η μέρα του Μάη.

Και είμαι πολύ χαρούμενη και απολύτως πεπεισμένη ότι δεν χρειάζεται παρά να κάνετε αυτό που σας αρέσει για να είστε καλά!

Και σας εύχομαι, σε εσάς και σ´εμένα να μην εγκλωβιζόμαστε στα «πρέπει» και στα «φαίνεσθαι». Και να είμαστε καλά με τις επιλογές μας!

Και τελικά εύχομαι να περάσατε μια υπέροχη Πρώτομαγια! Ο καθένας όπως την ονειρεύτηκε! Στα βουνά, στις θάλασσες ,στα λιβάδια, στο σπίτι , με παρέα ή χωρίς!


Καλό μήνα σε όλους!

Featured image on pixabay & foto by tomarikaki

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here