Ποιός είσαι μετά τα 30;

Πόσα χρόνια αλήθεια μας πέρνει να αποδεχτούμε τον εαυτό μας;

Να τον αγκαλιάσουμε με τα καλά και τα κακά του. Να τον ξεγυμνώσουμε μπροστά στους άλλους.

Η ελευθερία που νιώθεις περνόντας πια την τρίτη δεκαετία της ζωής σου είναι ανεκτίμητη.

Αυτό το αίσθημα του να αποδείξεις στους άλλους ποιος είσαι έχει καταλαγιάσει. Αυτή η αγωνία των πρώτων νεανικών χρόνων έχει ξεθοριάσει. Είσαι εσύ. Και δεν έχεις καμία εσωτερική ανάγκη και καμιά ενοχική παρότρυνση να είσαι σε όλους αποδεκτός.

Γιατί πολύ απλά ξέρεις ακριβώς ποιός είσαι. Δεν είσαι βασιλιάς αλλά ούτε και δούλος. Δεν είσαι αρχηγός αλλα ούτε και ακόλουθος. Δεν είσαι αναντικατάστατος αλλά είσαι μοναδικός.

Κανείς δε μπορεί να σε κλονίσει με τα λόγια του γιατί η αυτογνωσία που αποκτάς με τα χρόνια είναι ο καλύτερος σύμμαχος σου αλλά και ο χειρότερος κριτής σου.

Με τα χρόνια μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι τη γνώμη του κόσμου. Μαθαίνεις να υψώνεις ανάστημα. Μαθαίνεις να αποδέχεσαι αυτό που δεν μπορεί να αλλαχτεί. Μαθαίνεις να βελτιώνεις αυτό που χρειάζεται βελτίωση και να βγάζεις από τη ζωή σου το τοξικό. Μαθαίνεις να αγαπάς περισσότερο και να “ξεφορτώνεσαι” το μίσος. Μαθαίνεις να κρίνεις λιγότερο. Μαθαίνεις να μπαίνεις στα παπούτσια του άλλου και μαθαίνεις πώς το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Μαθαίνεις να αναγνωρίζεις τους φόβους σου και να τους αντιμετωπίζεις. Μαθαίνεις να σπας τα στερεότυπα και να ζεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις.

Στο τέλος μαθαίνεις ότι είσαι, αυτός ακριβώς που επιλέγεις ΕΣΥ να είσαι.

Γι’ αυτο κοίτα να κάνεις σοφές επιλογές…

Είσαι ελεύθερος!!

 

 

Featured image by Lukas_Rychvalsky on pixabay

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here