Οπτική γωνία

Λοιπόν σε πολλά ελληνικά μέσα αλλά προφανώς και μέσα του εξωτερικού (δες εδώ) κυκλοφόρησε η είδηση για την παρουσία του Καναδού Πρωθυπουργού Justin Trudeau στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου από την Ελληνική Κοινότητα του Μόντρεαλ (στην οποία σημειωτέον έλαβαν μέρος και Αρμένιοι, Εβραίοι αλλά και μέλη άλλων κοινοτήτων του Μόντεαλ).

Στην παρέλαση ο Trudeau όχι μόνο παρευρέθηκε – όπως άλλωστε έχει κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν- αλλά δημοσίευεσε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter “Ζήτω η Ελλάς” μαζί με φωτογραφίες από τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου.

Zito Hellas! We had a great time in Papineau today for Montreal’s Greek Independence Day parade. 🇨🇦🇬🇷 pic.twitter.com/reO4KzXjRf — Justin Trudeau (@JustinTrudeau) March 24, 2019

Εντάξει μπορεί κατα καιρούς να έχει κάνει μερικές άκομψες δηλώσεις για τους μετανάστες στον Καναδά (κλικ) αλλά το προσπαθεί το πράγμα ομολογουμένως.

Έρχομαι λοιπόν κι εγώ να σου κάνω 3 ερωτήσεις (ως άλλος Rick στο Walking Dead) :

  1. Πώς ένιωσες ως Έλληνας;
  2. Πώς θα ένιωθες ως Έλληνας μετανάστης στον Καναδά ;
  3. Πώς θα ένιωθες αν ο Έλληνας Πρωθυπουργός έκανε κάτι ανάλογο για κοινότητες μεταναστατών στη χώρα μας ;

Σε μια χώρα που οι γονείς δε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο επειδή σε αυτό φοιτούν και παιδιά μετανασταστών απάντησε στις ερωτήσεις και κάνε την αυτοκριτική σου.

Τελικά δεν είναι όλα θέμα οπτικής γωνίας;

“Να θυμάσαι ότι είσαι απολύτως μοναδικός. Όπως και όλοι οι άλλοι”

Margaret Mead


Featured image by Takahiro Sakamoto on Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here