Μικρά – μικρά

Πώς εκφράζεται η αγάπη;

Με μεγάλες δηλώσεις; Με σπουδαίες πράξεις; Με θυσίες; Με αυταπάρνηση;

Όταν ήμουν μικρή και με έπαιρνε ο ύπνος σε ταβέρνες, λεωφορεία και αμάξια(ωραία χρόνια !) θυμάμαι πάντα το χέρι του πατέρα μου πάνω από το πρόσωπό μου , να μου σκιάζει τον ήλιο, για να μην εμποδίσει τον ύπνο μου.

Θυμάμαι τη μητέρα μου να μου σταυρώνει το μαξιλάρι για να μη χαλάσει τίποτα τα όνειρά μου. Θυμάμαι την αδερφή μου να με παίρνει από το νηπιαγωγείο και να κρατάει το χέρι μου για να ανεβαίνουμε πλάι πλάι 5 ορόφους σκάλες. Θυμάμαι τη γιαγιά μου την Ευτυχία να μας βάζει γύρω από το σοφρά και να φτιάχνουμε πίτες με μυζήθρα. Θυμάμαι ακόμη τον μπάρμπά το Σαρρή που πέρναγε με το γάιδαρο από το χωριό και μας κερνούσε τσίχλες (από αυτές τις μακρόστενες με το χάρτινο περιτύλιγμα). Θυμάμαι τους θείους μου στην Άρτα που με πήγαιναν βόλτα στο κτήμα για να δω τις χελώνες.

Βλέπω τον Γιώργο να “κατεβάζει” το ζεστό νερό στην Ιωάννα για να πλυθεί τα πρωινά που έχει κρύο, να μην παγώσουν τα χεράκια της. Την βλέπω να τον σκεπάζει με το κουβερτάκι όταν τον παίρνει ο ύπνος στον καναπέ. Βλέπω την αγαπημένη μου λιχουδιά στην τσάντα με τα ψώνια που φέρνει ο Γιώργος απο το super market. Βλέπω την Ιωάννα να μου φέρνει το σπασμένο μολύβι του συμμαθητή της από το σχολείο για να το κολλήσουμε με σιλικόνη. Βλέπω το αναψυκτικό που πίνω μόνο εγώ απ΄ολη την οικογένεια, πάντα στο ψυγείο των γονιών του Γιώργου, των γονιών μας…

Πώς εκφράζεται η αγάπη;

Με μεγάλες δηλώσεις; Με σπουδαίες πράξεις; Με θυσίες; Με αυταπάρνηση;

Θα στο ψιθυρίσω στ΄αυτί…

Με τα μικρά – μικρά, τα λίγα- λίγα…

Featured image by Will O on Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here