Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Γενικά τα κολοκυθάκια δεν τ’ αγαπώ και πολύ. Αυτή την εποχή του χρόνου όμως αρχίζουν να γεμίζουν οι κήποι μας με ολοφρεσκά κολοκυθάκια κι έτσι είναι μια τέλεια ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσω με ένα τρόπο που ενθουσιάζει κι εμένα και την Ιωάννα. Κολοκυθόπιτα λοιπόν χωρίς φύλλο!

Η συνταγή είναι πανεύκολη , γρήγορη και νόστιμη. Τι άλλο να ζητήσεις;

Θα χρειαστείς:

  • 5-6 κολοκυθάκια μεγάλα
  • 2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 φακελάκι μπεϊκιν πάουντερ
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα φέτα
  • 1 κούπα κίτρινο τυρί (gouda, κεφαλοτύρι κλπ)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 κούπα λάδι (ελαιόλαδο)
  • λίγο μαϊντανο
  • λίγο δυόσμο
  • αλάτι & πιπέρι

Πώς θα την φτιάξεις:

Αρχικά τρίβεις στο χοντρό τρύφτη τα κολοκύθια, τα στραγγίζεις καλά ωστε να φύγουν όσο περισσότερα υγρά και αλατοπιπερώνεις. Έπειτα σε μια λεκάνη προσθέτεις το κρεμμύδι τριμμένο ή ψιλοκκομένο, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, τα αυγά (αφού πρώτα τα έχεις χτυπήσει) και το κολοκύθι και ανακατεύεις. Στη συνέχεια βάζεις το τριμμένο κίτρινο τυρί και την φέτα. Στο τέλος και αφού έχεις αναμείξει σε ένα άλλο σκεύος το μπεϊκιν με το αλεύρι τα προσθέτεις και αυτά στο μείγμα και ανακατεύεις με το χέρι μέχρι να γίνει ένας ομογενοποιημένος χυλός. Σε ένα πυρέξ που έχεις λαδώσει πρώτα βάζεις το μείγμα και ψήνεις στους 180 για μια περίπου ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει από πάνω.

Είναι έτοιμη! Τόσο απλά!

 

Αν έχεις μια συνταγή που θέλεις να στείλεις  : info@tomarikaki.gr.  To Marikaki θα την δοκιμάσει (να είσαι σίγουρος γι’αυτό) και ίσως τη μοιραστεί και με άλλους στο food porn!

Featured image by pixabay

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here