Καρυδόπιτα (την αγαπώ)

Είναι αναμφισβήτητα η εποχή των καρυδιών! Και τι θα φτιάξεις τώρα που έχεις πολλά καρύδια;

Κλασική μαμαδίστική και αγαπημένη καρυδόπιτα!

Θα χρειαστείς:

  • 1 νεροπότηρο μαργαρίνη
  • 5 αυγά (αν είναι χωριάτικα βάλε 4)
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 3 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια καθαρισμένα και κοπανισμένα
  • 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 2 φακελάκια μπεϊκιν πάουντερ
  • ξύσμα λεμονιού – πορτοκαλιού
  • κανέλα

Για το σιρόπι:

  • 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού νερό
  • φλούδα ενός λεμονιού (ακέρωτη)

Πώς θα τη φτιάξεις:

Πρώτα βράσε 5 λεπτά το νερό τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού για να φτιάξεις το σιρόπι. Απέσυρε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει εντελώς. Ξεκίνα την καρυδόπιτα χτυπόντας τη μαργαρίνη πολύ καλα στο μιξερ μέχρι να γίνει άσπρη και να αφρατέψει. Έπειτα βάλε τη ζάχαρη και αφού έχει αναμιχθεί καλά πρόσθεσε τα αυγά ένα-ένα. Στη συνέχεια πρόσθεσε διαδοχικά όλα τα υλικά όπως ακριβώς κάνεις και στο κλασικό κεϊκ. Στο τέλος χαμήλωσε την ταχύτητα του μίξερ ρίξε το αλεύρι και τελευταία τα κοπανισμένα καρύδια. Εγώ στο τελευταίο αυτό στάδιο βγάζω τελείως το μείγμα από το μιξερ και ανακατεύω τα καρύδια με τη μαριζ. Έπειτα άδειασε το μείγμα σε ταψί περίπου 30 εκατοστών και ψήσε στους 180 ή όπως ακριβώς ψήνεις και το κεϊκ σου. Κάνε το τεστ με την οδοντογλυφίδα για να δεις αν είναι καλά ψημένη στο κέντρο (η  οδοντογλυφίδα πρέπει να βγαίνει καθαρή).

Μόλις βγάλεις το ταψί από το φούρνο καυτό σιρόπιασε με το κρύο σιρόπι καλά να πάει παντού. Άφησε λίγη ώρα να κρυώσει και είανι έτοιμη!!!

Με παγωτό αλλά και σκέτη είναι ένα γλυκό που ποτέ δε θα πάψω να αγαπώ!

Extras: Προσωπικά δε μου αρέσει να βρίσκω τα καρύδια στο στόμα μου γι’ αυτό τα αλέθω πολύ καλά να γίνου σχεδόν σκόνη. Σε άλλους αρέσουν πιο χοντροκοπανισμένα οπότε η επιλογή είναι δική σου! Επίσης το σιρόπιασμα μπορεί να γίνει και ανάποδα. Δήλαδή καυτό σιρόπι κρύα καρυδόπιτα.

Δοκίμασε τη !

 

Αν έχεις μια συνταγή που θέλεις να στείλεις  : info@tomarikaki.gr.  To Marikaki θα την δοκιμάσει (να είσαι σίγουρος γι’αυτό) και ίσως τη μοιραστεί και με άλλους που … “feeling hungry?”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here