Γενεύη με παιδί : 4 πράγματα που αξίζει να κάνεις + 2 τέλειες εκδρομές

H Γενεύη (και γενικά η Ελβετία) είναι ένα τέλειο μέρος για να επισκεφτείς με το παιδί σου.

Πρώτα – πρώτα συγκαταλέγεται – και όχι άδικα – στους ασφαλέστερους προορισμούς του κόσμου. Και η ασφάλεια για ένα γονιό είναι σπουδαίο πράγμα!

Δεύτερον είναι πολύ κοντά. Οι 2-2:30 ωρίτσες πτήση από Αθήνα περνούν σε χρόνο ρεκόρ.

Τρίτον είναι πανέμορφη. Και αυτό είναι ένας λόγος από μόνος του!

Τι θα δεις λοιπόν στη Γενεύη και το παιδί σου θα γουστάρει κι εσύ θα γουστάρεις που θα γουστάρει και όλα θα είναι πρίμα!

Το κτήριο των Ηνωμένων εθνών και τη σπασμένη καρέκλα. Είναι εντυπωσιακά από το μέγεθος τους και μόνο. Άσε που ο περιβάλλον χώρος είναι τέλειος για ποδήλατο, πατίνι ή απλά…. τρέξιμο!

To Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Είναι τέλειο! Έχει διαδραστικά παιχνίδια στον τρίτο όροφο! Και η είσοδος είναι δωρεάν!

Tην λίμνη της Γενεύης. Θα βολτάρετε γύρω απ’ αυτήν , θα ταΐσετε κύκνους πάπιες και γλάρους, θα μπείτε σε αληθινό ατμόπλοιο και θα χαζέψετε τη θέα των χιονισμένων βουνών με κιάλια. Φυσικά το διάσημο συντριβάνι Jet d’Eau που πετάει το νερό σε ύψος 140 μέτρων (!) δε θ’ αφήσει κανένα αδιάφορο.

Την παλιά πόλη. Μεγαλοπρεπή κτήρια, πλακόστρωτα δρομάκια, η υπέροχη μακέτα της πόλης, τα πάρκα, η ευκαιρία για πατινάζ, το τεράστιο ρολόι των λουλουδιών και φυσικά οι σοκολάτες… Σου υπόσχομαι ότι μια βόλτα στην παλιά πόλη θα κάνει όλη την οικογένεια πιο χαρούμενη!

Και αν όλα τα παραπάνω δε σου αρκούν ορίστε και 2 τέλειες εκδρομές που θα κάνεις σε λιγότερο από 1:30 ώρα από την Γενεύη.

1. Η Annecy ή Ανσί στα ελληνικά είναι η μεγαλύτερη πόλη της ‘Ανω Σαβοϊας, στη νοτιοανατολική Γαλλία. Βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Λίμνης Αννεσύ και είναι γνωστή σαν “η Βενετία των Άλπεων” ή “η πέρλα των Άλπεων”.

Και οι δυο χαρακτηρισμοί της ταιριάζουν γάντι.

Την πρώτη φορά που άκουσα γι’ αυτή ήταν από ένα συνάδελφο στην Αθήνα. Μετά είδα τις φωτογραφίες και έπαθα πλάκα.

Παίρνεις λοιπόν το λεωφορείο , την ταυτοτητούλα σου και με λίγα ευρουλάκια σε 1:30 ώρα τσουπ… Φτάνεις στην υπέροχη Ανσί!

Η πρώτη μας σκέψη όταν κατεβήκαμε από το λεωφορείο ήταν :”πράγματι υπάρχει…” η δεύτερη ήταν “αφήστε μας να ζήσουμε εδώ”…

Αν η Αννεσί δεν σου φτάσει (χλωμό), στα 52 μόλις χιλιόμετρα από την Γενεύη, η υπέροχη, γραφική Λοζάνη θα σε ενθουσιάσει.

2. Η Λοζάνη είναι πρωτεύουσα του καντονιού του Βω (Vaud), ενός από τα 26 καντόνια, όπως ονομάζονται οι διοικητικές υποδιαιρέσεις της Ελβετίας . Είναι χτισμένη πάνω σε τρεις λόφους και είναι τόσο γραφική σαν πίνακας ζωγραφικής. Θα φτάσεις εκεί με το τρένο πανεύκολα και θα βάλεις το χέρι στην τσέπη γιατί στην Ελβετία τίποτα δεν είναι ιδιαίτερα οικονομικό.

Η Λοζάνη αποτελεί έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και εκεί στεγάζεται το Ολυμπιακό Μουσείο που το παιδί σου θα λατρέψει κι εσύ, μια περηφάνια θα την νιώσεις ως Έλληνας.

Θα απολαύσετε φοντί τυριών αλλά και το διάσημο ελβετικό γλυκό Νησί -μαρέγκα μέσα σε κρέμα (η Ιωάννα τρελαίνεται για μαρέγκες)!!!

Το παιδί σου θα βολτάρει με χαρά στα δρομάκια της πόλης και θα λατρέψει το πάρκο δίπλα στην λίμνη.

Άφησέ το να παίξει ότι ώρα και να είναι – όσο κρύο και αν έχει! Σου εγγυώμαι ότι θα το θυμάται μια ζωή!!!

Αυτά από εμένα!

Enjoy!

Featured image by pixabay & photos by tomarikaki

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here